Dunakanyar környéki szállások, programok, látnivalók

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Magyarország » Dunakanyar  

Dunakanyarról röviden

A Dunakanyar a Duna Esztergom és Budapest közötti szakasza, Magyarország egyik legfontosabb turisztikai körzete. Tágabb értelemben idesoroljuk még a Duna íve által bezárt jobb parti vidéket, valamint a folyamtól északra emelkedő Börzsöny hegység egy részét. A tájegység művészettörténeti és történelmi emlékekben az ország egyik leggazdagabb vidéke. 

A Duna folyásával haladva először láthatjuk az Esztergomi Bazilikát, mely hazánk legnagyobb egyházi épülete, 100 méteres magasságával pedig az ország legmagasabb épülete is. Másik népszerű túristaközpont a magyar történelem egyik legfontosabb helyszíne, a Visegrádi fellegvár. A Duna másik partján fekvő barokk kori Vác hangulatos főterével, impozáns székesegyházával, az országban egyedülálló Kőkapujával, Duna-parti sétányával várja a kirándulókat.

A környékről számos turistaut indul a Visegrádi-hegység, a túlpartról pedig a Börzsöny belsejébe. Annak aki túrázni szeret, fejelthetetlen élményt kínál a Dömös irányából megközelíthető, Magyarország egyik legvadregényesebb szurdoka a Rám-szakadék, vagy a Pilisszentkereszt és Csobánka között elterülő Szurdok völgy

Értékelések  Írjon értékelést

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben